Fosfateren: een stap in het KTL-proces

Bij Maas Coating is het fosfateren een stap in het KTL-proces (chemisch voorbehandelen). Dit wordt gedaan middels een van de baden in de KTL reeks bestaande uit zinkfosfaat (hierdoor ook wel zinkfosfateren genoemd).

Zinkfosfateren

Zinkfosfateren als voorbehandeling voor lakken wordt toegepast omdat lak hierop goed hecht en omdat ze een zeer goede weertand geven tegen onderroest. De betere weerstand tegen onderroest maakt zinkfosfaatlagen vooral geschikt voor toepassingen buitenshuis (bijvoorbeeld bij auto’s of machines) en bij een vochtige omgeving.

Doel van fosfateren

Het doel van fosfateren is het verkrijgen van corrosiewering en een goede verfhechting. Dit lijdt tot de volgende voordelen:

  • Hoge corrosieweerstand (weerstand tegen onderroest)
  • Goede lakhechting

Activeren van oppervlak

Om een goede benatting (verlaging van oppervlaktespanning) van het metalen oppervlak te waarborgen in het hierna volgende zinkfosfaatbad, is een activeringsbad noodzakelijk. Er zijn veel conserveringsbedrijven die deze voorbehandeling niet kunnen aanbieden.

Maas coating is veelzijdig in soorten voorbehandelingen. Naast het zinkfosfateren en chemisch voorbehandelen (KTL / e-coat), kunnen we ook chemisch voorbehandelen door middel van onze sproeitunnel. Hierin kunnen we materialen als staal, aluminium en verzinkt materiaal ontvetten en passiveren.

offerte

Hoe wij kwaliteit waarborgen

Wij doen dit door middel van dompelproces en het creëren van zinkfosfaatlagen. In totaal bestaat de reeks KTL uit 15 dompelbaden en een van deze baden is het zinkfosfaatbad.

Zinkfosfaatlagen zijn kristallijnen en hebben daardoor hele andere eigenschappen dan ijzerfosfaatlagen. Om een fijne kristalstructuur te krijgen voor een goede hechting van de zinkfosfaatlagen, dient het materiaal geactiveerd te worden vóór het fosfateren. Het activeren gebeurt ook in een van onze dompelbaden.

 

Voordelen

U bent verzekerd van de beste kwaliteit

Efficiënte en effectieve voorbehandeling

Alle behandelingen bij één partner geregeld

 
 
DIRECT CONTACT MET ONZE ADVISEURS


Bel Dominique van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 16:30 op +31(0)412 45 13 91 of mail naar verkoop@maascoating.nl

 

Specificaties fosfateren

Afmetingen zinkfosfaatbad > 3000 mm x 800mm x 1600 mm (lengte x breedte x hoogte)
Ons systeem is zo ingezet dat we per balk kunnen instellen welke dompelbaden de materialen in worden gedompeld.

  • Activeren
  • Zinkfosfateren

Ontvang een vrijblijvende offerte voor Fosfateren: een stap in het KTL-proces

Binnen 1 werkdag wordt er contact met u opgenomen