Metalliseren / Schooperen

Ook voor metalliseren / schooperen kunt u terecht bij Maas Coating in Heesch. Metalliseren is het aanbrengen van een zink aluminiumlaag over producten. Soms kan dit geautomatiseerd, soms moet dit handmatig. Met behulp van een elektrische vlamboog wordt door middel van perslucht een gesmolten draad op het oppervlak geblazen en hecht zich aan de ondergrond.

Zinklaag
Door een zinklaag toe te voegen aan uw product maken we het sterker en bestendiger tegen invloeden van buitenaf. Voor het metalliseren, oftewel schooperen, beschikken wij over veel ervaring en vakmanschap in eigen huis.

Metalliseren / Schooperen in de praktijk
Welke methode het best geschikt is voor uw producten? Daar adviseren we u graag over.

offerte

Hoe wij kwaliteit waarborgen

Om onze klanten de best mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen, werken we met strenge kwaliteitseisen. Dat vertaalt zich onder andere in onze ISO 9001 & 14001-certificering. Maar daarnaast werken wij bij het metalliseren (scoperen) ook volgens de Nace- en Frosionormen. In combinatie met onze nauwkeurige procesbewaking en onze samenwerking met A-merken leveranciers, zorgt dat ervoor dat u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Over het schooperen proces
De term schooperen (uitgesproken “schoeperen”) is afkomstig van de Max Ullrich Schoop, uitvinder van dit proces en afkomstig uit Zwitserland (1870-1956). Soms wordt schooperen ook wel aangeduid als vuurverzinken of vlamverzinking. Schooperen is het thermisch aanbrengen (vaak door middel van spuiten) van vloeibaar gemaakte zink of een legering gemaakt van zink met aluminium op metaal dat van tevoren blank gestraald is. Het doel van dit proces is het beschermen van metaal tegen roest.

Gedurende dit proces wordt zinkpoeder of zinkdraad met een spuitpistool met een vlam verhit en met perslucht uit het pistool geblazen om 1 of meerdere lagen aan te brengen met als doel een beschermende laag te creëren. Hierna wordt het oppervlak voorzien van een kleurcoating.

Voordat met het schooperen begonnen kan worden is het belangrijk dat het metaal eerst gestraald wordt zodat resten van verf en andere vervuiling verwijderd is. Vergeet ook niet dat na het schooperen er niet meer gelast kan worden, dus dat het eindproduct in zijn geheel aangeleverd dient te worden.

 

Voordelen

U bent verzekerd van de beste kwaliteit

Efficiënte en effectieve voorbehandeling

Alle behandelingen bij één partner geregeld

 
 
DIRECT CONTACT MET ONZE ADVISEURS


Bel Dominique van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 16:30 op +31(0)412 45 13 91 of mail naar verkoop@maascoating.nl

 

Specificaties metalliseren

Onze metalliseercabine heeft een lengte van 10.000 mm, een breedte van 5.000 mm en een hoogte van 5.000 mm.

Levertijd: Onze levertijden bepalen we graag in overleg met u, alles is mogelijk.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor Metalliseren / Schooperen

Binnen 1 werkdag wordt er contact met u opgenomen