Infrarood poedercoat oven bij Maas Coating

Naast de verbouwing van ons kantoor, zijn wij de laatste weken bezig geweest met het investeren in een nieuwe poedercoat oven met infrarood verwarmingssysteem.

De infrarood oven wordt verwarmd d.m.v. gasbranders die een aantal spiralen in de oven verwarmen tot ruim 200˚C. Bij deze temperatuur zullen de buizen infraroodstraling produceren. Voordelen van deze oven is dat het nu mogelijk is om verschillende kleuren tegelijk in de oven te verwerken, een kortere uithardtijd en optimale hechting.

Naast deze voordelen van korte uithardtijd en een hoge productkwaliteit, is het energieverbruik ook lager dan voorheen. Met deze nieuwe oven hebben wij een CO2 reductie van 48%! Hierdoor kunnen we nog duurzamer gaan produceren.

Wilt u meer weten over onze infrarood oven, neem gerust contact met ons op!
                                                                                                                                           


Recent nieuws

KTL bij Maas Coating

In onze 15-delige badenreeks kunnen wij uw producten chemisch voorbehandelen en voorzien van KTL. Dankzij de heavy duty-uitvoering is onze badenreeks geschikt voor zowel kleine gespecialiseerde series als zware materialen en grote series. We bieden u op het gebied van chemische voorbehandeling niet zomaar een oplossing, maar de beste oplossing!  

Vlog #5 – Poedercoaten bij Maas Coating

Wist u dat wij al sinds 1994 poedercoaten en dat wij lengtes van 13,5 meter kunnen behandelen? Wilt u meer weten over het poedercoaten? Neem dan gerust contact met ons op : info@maascoating.nl of 0412-451391

1953 – 2021…

Afgelopen week is het vroegere pand van Maas Coating gesloopt. In die loods zat van 1953 tot 1991 straalbedrijf ‘Jan Maas & Zn. B.V.’, hierna zijn wij gevestigd aan de Bosschebaan in Heesch. De vader van de huidige directeur – beiden heten Jan Maas – bleef wonen aan ’t Dorp en kreeg daar de Jumbo […]

Het volledige overzicht