Geschiedenis

1934

FIETSFRAMES

Jan en Grad Maas schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel. Het stralen, lakken en moffelen van fietsframes is die eerste jaren de belangrijkste activiteit.

1951

EERSTE GENERATIE

Grad gaat zijn eigen weg en Jan komt alleen aan het roer. Hij is de eerste van drie generaties die het bedrijf uiteindelijk naar 2014 leiden.

1976

TWEEDE GENERATIE

Na enkele uitbreidingen en verhuizingen neemt de tweede generatie Jan Maas het bedrijf over. Hij maakt naam als vakman en laat het bedrijf groeien.

1988

derde generatie

De huidige algemeen directeur – wederom Jan Maas – komt officieel in dienst. Hij richt zich vooral op het management. Zijn vader blijft het liefst in de cabines.

1991

Verhuizing

Het bedrijf verhuist naar de huidige locatie aan de Bosschebaan in Heesch. Later wordt dit pand nog diverse keren uitgebreid en verbouwd.

1994

Poedercoaten

Als eerste loonlakker in Nederland gaat Jan Maas & Zn over op poedercoaten: aanzienlijk milieuvriendelijker dan lakken.

1997

Overname

De huidige directeur neemt het bedrijf over van zijn vader. Er wordt een nieuwe hal aangebouwd en er komt een nieuwe straalcabine.

1999

Nieuwe naam

Het bedrijf wordt groter en professioneler. Dat vraag om een andere naam. Jan Maas & Zn wordt Maas Coating Groep.

2001

Grootste straalmachine

Er wordt weer een nieuwe hal gebouwd voor de grootste straalmachine van Nederland. Er wordt in twee ploegen gewerkt.

2004

Bedrijfsovernames

De eerste bedrijfsovername is een feit. In 2010 en 2012 zullen er nog twee volgen. Alle drie de bedrijven integreren volledig in het moederbedrijf.

2012

Chemisch voorbehandelen

Weer zet Maas een unieke stap: als eerste bedrijf in de Benelux introduceert het chemische voorbehandeling. ‘One stop shopping’ wordt werkelijkheid.

2015

Surface Solutions

Omdat Maas zich sterk ontwikkelt als kennispartner, wordt de naam licht aangepast en krijgt het bedrijf een nieuwe slogan: Maas Coating – Surface solutions.